На 11 октомври Русия поднови бомбардировките над много региони на Украйна. Говорителят

...
На 11 октомври Русия поднови бомбардировките над много региони на Украйна. Говорителят
Коментари Харесай

Украйна - отново под масиран руски обстрел

На 11 октомври Русия възобнови бомбардировките над доста райони на Украйна. 

Говорителят на командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат разгласи, че сутринта са били свалени минимум четири съветски ракети.

" От 7 сутринта имаше изстрелвания на ракети. Най-малко четири ракети бяха изстреляни от стратегическата авиация и имаме информация, че все още четири ракети към този момент са унищожени ", сподели той, представен от НВ.

Игнат добави, че украинските войски са употребявали авиация, зенитно-ракетни войски и Противовъздушна отбрана, с цел да унищожат ракетите. Руснаците въпреки всичко се съумели да поразят цели в редица Киевска, Лвовска, Запорожка, Николаевска, Винишка и Одеска области.

Властите в Киев предизвестиха за заплаха от още набези в цялата страна.

" Не напускайте укритията си. Не игнорирайте сирените за въздушна паника ", се споделя в известие, публикувано в " Телеграм “.

Кметът на Лвов Андрей Садовий написа в " Телеграм ", че в града се чуват гърмежи и има спирания на тока. В туитър той уточни, че 30 % от Лвов е останал без електроснабдяване.

Внаслідок ракетного удару 30% Львова тимчасово без електроенергії.
Також перебої з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста.
— Андрій Садовий (@AndriySadovyi)

" Украинская истина " заяви, че са нанесени провали по два енергийни обекта в Лвов.

Посланикът на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица дефинира Русия като " терористична страна " по време на изключително съвещание на Общото заседание часове след съветските ракетни набези.

" Кървава диря остава след влизането на съветската делегация на това общо заседание. Целенасоченото поразяване на цивилни обекти е военно закононарушение. Русия за следващ път потвърждава, че е терористична страна, която би трябвало да бъде възпряна по най-категоричен метод ", уточни Кислица, представен от БНР.

Заседанието беше свикано поради анексирането на четири украински района от страна на Москва. Отхвърлено беше предлагането на Москва за скрито гласоподаване на подготвяната неоправдателна резолюция по въпроса. Руският представител Василий Небензя насочи обвинявания в двойни стандарти.

Украйна не може да бъде сплашена с ракетни удари, увери президентът Володимир Зеленски:

" Защо бяха нанесени такива удари? Врагът желае да се опасява, да накара хората да бягат, само че за нас  посоката е единствено една - напред, и демонстрираме това на бойното поле ".

Зеленски ще се включи през днешния ден в изключителната онлайн среща, на която американският президент Джо Байдън и останалите водачи на Г-7 ще обсъдят продължаването на поддръжката си за Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР